Skapa konto / Anmäl till nyhetsbrev
  • För att få nyhetsbrevet behöver du ett konto. Det är gratis.
  • Kontot administreras av Svensk Byggtjänst.
Begär nytt lösenord

Pengar att söka till energieffektivt byggande

9 jan 9 januari 9 jan 2020 9 januari 2020 januari 2020
huvudbild_byggnadsstallning
Bebyggelsen står för omkring 35 procent av Sveriges totala energianvändning och möjligheten att energieffektivisera är stor. Foto: Thomas Enqvist
Fördjupningsmaterial
Nu öppnar Energimyndigheten en ny utlysning inom E2B2 – Forsknings- och innovationsprogrammet för energieffektivt byggande och boende.

E2B2 är Energimyndighetens största satsning inom området energieffektivt byggande och boende och de är nu inne på sin andra programperiod. Programmet ska bidra till ökad kunskap om bebyggelsens energianvändning samt nya eller förbättrade produkter, tjänster och metoder som kan bidra till effektivare energianvändning i bebyggelsen.

Detta är den fjärde utlysningen för programperioden och runt 25 miljoner kronor finns att söka från Energimyndigheten.

Alla aktörer kan söka

Alla aktörer som kan bidra till E2B2s mål kan söka. Det kan till exempel vara företag, universitet och offentlig sektor. Tvärvetenskapliga projekt och projekt i samverkan mellan olika aktörsgrupper välkomnas särskilt.

De projekt som beviljas stöd av Energimyndigheten kan som mest beviljas 4 miljoner kronor om det är ett forskning- och utvecklingsprojekt som bedöms motsvara experimentell utveckling och 500 000 kronor om det är en genomförbarhetsstudie.

Projekt kan tidigast starta den 18 maj 2020 och pågå till och med den 31 december 2021.

Sista ansökningsdag är den 18 februari 2020.

Fler nyheter
Feedback / Tips
Begär nytt lösenord
Skapa konto
Pris: + moms
Författare: 
Lagerstatus: