Lönsam golvrenovering på äldreboende

27 sep 27 september 27 sep 2021 27 september 2021 september 2021
huvudbild_orgryte-aldreboende
Örgryte äldreboende är en del av Örgrytehemmet (kallas även Krokslättshemmet) som består av flera olika slags hem. Foto: Göteborgs Stads Lokalförvaltning
FAKTABona Resilient System

Med Bonas System för halvhårda golv kan golvägare återställa utslitna och skadade gummi-, PVC-, PU-, LVT-, vinyl- och linoleumgolv och därmed slippa byta ut hela golvet.

Bonas System för mjuka/elastiska golv består av processer och produkter som täcker in allt från nollställning av nedgångna slitna golv inklusive applicering av nytt ytskikt till daglig rengöring och periodiskt underhåll. Detta ger golvet en längre livslängd och ett fräscht utseende över tid.

Systemet kan användas i alla typer av miljöer – kommersiella utrymmen som kontor, hotell, idrottshallar och flygplatser, och andra offentliga miljöer.

Källa: Bona
Lokalförvaltningen i Göteborg valde att renovera det slitna linoleumgolvet på Örgryte äldreboende. Det blev ekonomiskt och klimatmässigt lönsamt samtidigt som vårdtagarna slapp flytta ut.
Enligt Golvbranschens Riksförbund, GBR, finns det en halv miljon ton lagda plastgolv i byggnader runtom i Sverige. Många av dem finns på kontor, skolor, idrottshallar, vård- eller andra offentliga miljöer.
Bli abonnent

På Renoveringsinfo vill vi underlätta för dig i branschen. Här får du nyheter och fördjupning och kan hålla dig uppdaterad på forskningsläget inom renoveringsområdet. Forskningen har du alltid tillgång till, oavsett om du är kund eller inte.

Om du redan är kund kan du logga in här logga in här .

Köp en prenumeration eller prova kostnadsfritt i 14 dagar
PRENUMERATION
Full tillgång till allt om åtgärder, nyheter, projekt och forskning.
Nyheter och analyser
Renoveringsåtgärder
Forskning & Debatt
Projekt i fokus
Pris: 5 190 kr/år + moms
PROVA PÅ
Prova på tjänsten med begränsad tillgång till projekt.
Nyheter och analyser
Renoveringsåtgärder
Forskning & Debatt
Projekt i fokus
Pris: Kostnadsfritt i 14 dagar

Jag hjälper dig med abonnemangsfrågor

TELEFON: Öppet kl 8-17 idag

Fler nyheter
Feedback / Tips
Pris: + moms
Författare: 
Lagerstatus: