Skapa konto / Anmäl till nyhetsbrev
  • För att få nyhetsbrevet behöver du ett konto. Det är gratis.
  • Kontot administreras av Svensk Byggtjänst.
Begär nytt lösenord

Goda exempel för renoveringsbranschen framåt

4 feb 2016 4 februari 2016 4 feb 2016 4 februari 2016 februari 2016
fasad lisa-sass-gata
Bostadsbolaget i Göteborg tävlade med renoveringen av Lisa Sass gata. Foto: Bostadsbolaget AB
Fördjupningsmaterial
OMGuldkornen från 2015

Inspiration för att medverka i tävlingen och för att genomföra ett eget renoveringsprojekt, kan man få genom att ta del av 2015 års tävlingsbidrag. De samlade erfarenheterna från dessa projekt finns i skriften ”Årets Bästa Renoveringsprojekt 2015”. Du kan läsa mer om skriften samt ladda ner den via artikeln här nedan under "Rekommenderat i ämnet".

Källa: SABO
Det är dags för en ny upplaga av Årets Bästa Renoveringsprojekt. Arrangören SABO vill med den lyfta fram de goda exemplen och på så sätt öka kunskapen om bra och effektiva lösningar som gynnar hela branschen.

– Det är en tävling, men det är också ett värdefullt kunskapsbyggande, säger Stefan Björling, fastighetsutvecklare och ansvarig för renoveringsfrågor på SABO.

– Genom de utförligt dokumenterade bidragen får vi en erfarenhetsöverföring som är efterfrågad och viktig för framtida renoveringsprojekt och som för renoveringsbranschen framåt.

Välkomnar alla byggherrar

SABO ser ett stort behov av att sprida exempel på framgångsrika renoveringsprojekt. De anordnar därför en tävling med syfte att hitta goda exempel på renoveringar och lyfta fram de företag som varit beställare av dessa. 

Förra året stod Eksta Bostads AB på prispallen med sin ROT-renovering av kvarteret Apelsinen. Precis som då vänder sig tävlingen i år till alla byggherrar i Sverige som vill dela med sig av sina erfarenheter.

Renoveringsprojektet ska vara genomfört mellan 2012 och 2015. Tävlingsbidragen bedöms utifrån innovationshöjd, möjligheter att återupprepa projektet, ekonomi, boendeperspektiv, flexibilitet och mervärden.

Inlämning av tävlingsbidragen sker senast 18 mars. Prisutdelningen kommer att ske på SABOs Fastighetsdagar i Stockholm den 1–2 juni 2016.

Fler nyheter
Feedback / Tips
Begär nytt lösenord
Skapa konto
Pris: + moms
Författare: 
Lagerstatus: