Energieffektiv plastfilm istället för fönsterbyte

14 mar 2018 14 mars 2018 14 mar 2018 14 mars 2018 mars 2018
castellum_kopparlunden_vasteras
Castellums fastighet på Kopparlunden i Västerås är K-märkt med gamla och vackra fönster. Efter att SunStop monterat plastfilm på fönstren förbättrades U-värdet och kallras, obehag och klagomål försvann. Foto: SunStop
OMProjektet
  • Mälardalens högskola startade projektet "Utvärdering av energieffektiv plastfilm på fönster" i september 2016 och det genomförs inom ramen för E2B2-programmet. Under våren 2018 avslutas projektet.
  • Projektet analyserar och testar möjligheterna att laminera lågemitterande plastfilmer på glas för att reducera värmeförlusterna hos existerande fönster.
  • Mälardalens högskola samarbetar med Uppsala universitet och Högskolan i Gävle. Fastighetsbolagen Castellum och fönsterfilmsleverantören SunStop deltar också i projektet.
Bra isolerade fönster kan minska uppvärmningskostnaderna rejält. Samtidigt är det dyrt att byta fönster. I ett projekt utreds nu plastfilm med lågemissionsbeläggning som alternativ till fönsterbyten.
I nya moderna fönster används lågemitterande beläggningar standardmässigt för att utnyttja passiv solvärme och spara energi. På så vis sänks det så kallade U-värdet i energiglasen. 
Bli abonnent

På Renoveringsinfo vill vi underlätta för dig i branschen. Här får du nyheter och fördjupning och kan hålla dig uppdaterad på forskningsläget inom renoveringsområdet. Forskningen har du alltid tillgång till, oavsett om du är kund eller inte.

Om du redan är kund kan du logga in här logga in här .

Köp en prenumeration eller prova kostnadsfritt i 14 dagar
PRENUMERATION
Full tillgång till allt om åtgärder, nyheter, projekt och forskning.
Nyheter och analyser
Renoveringsåtgärder
Forskning & Debatt
Projekt i fokus
Pris: 5 190 kr/år + moms
PROVA PÅ
Prova på tjänsten med begränsad tillgång till projekt.
Nyheter och analyser
Renoveringsåtgärder
Forskning & Debatt
Projekt i fokus
Pris: Kostnadsfritt i 14 dagar

Jag hjälper dig med abonnemangsfrågor

TELEFON: Öppet kl 8-16 idag

Fler nyheter
Feedback / Tips
Pris: + moms
Författare: 
Lagerstatus: