Dags att fastighetsägare spetsar klimatarbetet

10 mar 10 mars 10 mar 2021 10 mars 2021 mars 2021
huvudbild_lokal_b
Ungefär en tredjedel av den totala energianvändningen i Sverige kommer från bygg- och fastighetssektorn. Foto: Mostphotos
OMBelok

Det är ett samarbete mellan Energimyndigheten och Sveriges största fastighetsägare med inriktning på lokalfastigheter. Belok initierades 2001 av Energimyndigheten och gruppen driver olika utvecklingsprojekt med inriktning mot energieffektivitet och miljöfrågor.

OMCIT Energy Management

Det är ett konsultföretag som arbetar med energieffektivisering och innemiljö i olika typer av fastigheter. De har fått i uppdrag av Energimyndigheten (via ramavtal) att leverera förstudier och utredningar inom verksamhetsområdet lokalfastigheter. 

Kompetenshöjning krävs för att fler fastighetsägare ska kunna spetsa till klimatkraven vid byggprojekt. Det framkommer i en nyligen genomförd studie.
Klimatpåverkan har potential att bli en viktig parameter vid beslutsfattande om byggprojekt. Förstudien ”Klimatkrav i byggprocessen" visar dock att det är långt kvar innan fastighetsägare kan handskas med klimatpåverkan på liknande sätt som med energiprestanda. För att nå dit krävs en kompetenshöjning men även att fler kommer i gång och gör beräkningar så att tillförlitliga och relevanta refere
Bli abonnent

På Renoveringsinfo vill vi underlätta för dig i branschen. Här får du nyheter och fördjupning och kan hålla dig uppdaterad på forskningsläget inom renoveringsområdet. Forskningen har du alltid tillgång till, oavsett om du är kund eller inte.

Om du redan är kund kan du logga in här logga in här .

Köp en prenumeration eller prova kostnadsfritt i 14 dagar
PRENUMERATION
Full tillgång till allt om åtgärder, nyheter, projekt och forskning.
Nyheter och analyser
Renoveringsåtgärder
Forskning & Debatt
Projekt i fokus
Pris: 5 190 kr/år + moms
PROVA PÅ
Prova på tjänsten med begränsad tillgång till projekt.
Nyheter och analyser
Renoveringsåtgärder
Forskning & Debatt
Projekt i fokus
Pris: Kostnadsfritt i 14 dagar

Jag hjälper dig med abonnemangsfrågor

TELEFON: Öppet kl 8-17 idag

Fler nyheter
Feedback / Tips
Pris: + moms
Författare: 
Lagerstatus: