Skapa konto / Anmäl till nyhetsbrev
  • För att få nyhetsbrevet behöver du ett konto. Det är gratis.
  • Kontot administreras av Svensk Byggtjänst.
Begär nytt lösenord

Byggnadsingenjör leder civilutskottet

3 okt 2018 3 oktober 2018 3 okt 2018 3 oktober 2018 oktober 2018
huvudbild_riksdagshuset
I riksdagen finns femton utskott. Ett av dem är civilutskottet som Emma Hult blivit ordförande för. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag
OMCivilutskottet

Civilutskottet (CU) är ett utskott i Sveriges riksdag. Utskottets ansvarsområden rör bostadspolitik, konsumentpolitik, samhällsplanering och civilrätt.

Riksdagens civilutskott har fått en ny ordförande. Det är Emma Hult (MP) från Jönköping som ska leda utskottets arbete.

Emma Hult är Miljöpartiets bostadspolitiska talesperson. Under den gångna mandatperioden har hon också varit ledamot i civilutskottet. Nu tar hon över som ordförande efter Caroline Szyber (KD).

sidobild1_emma-hult/Emma Hult. Foto: Sveriges riksdag

Emma Hult, som är byggnadsingenjör till yrket, brinner för frågorna om hur vi ställer om byggsektorn och skapar ett hållbart samhälle för både människor och miljö.

Hållbarhet är grund i alla frågor

– Att få förtroendet att leda civilutskottets arbete känns både hedrande och roligt. Inom civilutskottets beredningsområde finns en lång rad vitt skilda frågor och intressen att arbeta med. För mig kommer grunden i vårt arbete att utgå från de tre hållbarhetsaspekterna: ekonomisk hållbarhet, social hållbarhet och ekologisk hållbarhet som på ett naturligt sätt binder ihop utskottets olika frågor, säger Emma Hult.

Fler nyheter
Feedback / Tips
Begär nytt lösenord
Skapa konto
Pris: + moms
Författare: 
Lagerstatus: