Skapa konto / Anmäl till nyhetsbrev
 • För att få nyhetsbrevet behöver du ett konto. Det är gratis.
 • Kontot administreras av Svensk Byggtjänst.
Begär nytt lösenord

Boktips: Minimikrav på luftväxling. Utgåva 11

10 mar 10 mars 10 mar 2020 10 mars 2020 mars 2020

  Den nya utgåvan av Minimikrav på luftväxling är den elfte i ordningen.
  Det finns flera nyheter i den nya utgåvan av Minimikrav på luftväxling. Foto: Manfred Otterheim
  Handboken Minimikrav på luftväxling har uppdaterats. Revideringsarbetet har gjorts av Svensk Byggtjänsts Mats Östlund som tipsar om den nya utgåvan.

  Idag gäller det för byggherren, projektören, förvaltaren, entreprenören, tillsynsmyndigheten, funktionskontrollanten med flera att veta hur många liter per sekund och person som uppfyller ett funktionskrav i en föreskrift för en viss typ av verksamhet eller byggnad.

  Den nya utgåvan av boken Minimikrav på luftväxling är en tolkning av Boverkets byggregler, Arbetsmiljöverkets föreskrifter, Folkhälsomyndighetens allmänna råd och andra dokument.

  I utgåva 11 av Minimikrav på luftväxling anges omkring 500 luftflödesvärden för olika verksamheter. Tabellerna har uppdaterats av Mats Östlund, som även har skrivit ett inledande avsnitt om de samhällskrav som gäller för ventilation.

  Boken riktar sig huvudsakligen till VVS-konsulter, ventilationsentreprenörer och verksamhetsansvariga för att dimensionera ventilationssystem och då uppfylla exempelvis de övergripande funktionskrav som anges i Boverkets byggregler, men också i andra myndigheters kravställande.

  Fler nyheter
  Feedback / Tips
  Begär nytt lösenord
  Skapa konto
  Pris: + moms
  Författare: 
  Lagerstatus: